18:00

Aneby/Bälaryd vit

Referat

Referat: Bäckseda IF vit - Aneby/Bälaryd vit

Under söndag kvällen/em var Aneby/Bälaryd på besök för att försöka göra livet surt för hemmalaget. Bäcksedas grabbar var dock påkopplade från minut ett och skulle inte tillåta detta utan kamp.De första 20 minuterna var en fröjd att se både som ledare och publik till hemmalaget där man rullade boll till varandra och tryckte tillbaka motståndarna. 1-0 tillkom lite turligt då en rensning i eget straffområde träffade en hemmaspelare och gick in i mål. Lite senare kom även 2-0 och innan första perioden var över hann Aneby reducera så i paus var resultatet 2-1. Kanske man är lite blåögd men det var utan tvekan Aneby som var nöjdast med det resultatet då Bäckseda radade upp målchanser som kunde gett mer utdelning.

Andra perioden ser egentligen ut precis som den första där hemmalaget fortsätter med fint passningsspel och många målchanser. Skillnaden i denna period är att det ger bättre utdelning och efter två spelade perioder är ställningen 6-1 till hemmalaget. Aneby var dock inte ofarliga på något sätt då man hade läge tryckte på med många i anfallen.Och hade inte Bäcksedas målvakt stått för en rad kvalificerade räddningar hade det resultatmässigt varit jämnare.

I sista perioden jämnas spelet ut då Bäckseda killarna blir lite bekväma vilket är lätt att bli när man har en klar ledning.Aneby reducerar 2 gånger om innan Bäckseda genom fina prestationer och passningar ser till att göra ytterligare 3 mål och skriva slutresultate till 9-3. All heder till Aneby som trots stort underläge kämar och försöker spela bra fotboll hela matchen. Och mycket beröm till alla Bäcksedas grabbar som gör en riktigt bra fotbollsmatch.